Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sütés nélkül: karamellás-diós-csoki pite

Diós-karamellás-csokis pite recept
Pite pite hátán. A mandulás-körtés pite és a fahéjas-szilvás pite recept után íme:

Mennyek országa, hát itt vagy! Sütés nélkül, félóra alatt elkészülő édesség, aminek nem lehet ellenállni. Ami elvarázsol. Ami valóban a mennybe repít. Aminek ízei úgy harmonizálnak egymással, mint a csodás szonáta dallama. Egyszerűen elgyengül tőle az ember.

Egyetlen egy hátránya van: erős függést okoz.

Hozzávalók:

  •     25 dkg bármilyen kakaós keksz
  •     5 ek olvasztott vaj/margarin
  •     1 marék vajkaramella (használhatsz karamellöntetet)
  •     3 dl tejszín
  •     csipet só
  •     1 nagy marék pucolt dió
  •     15 dkg étcsokoládé
  •     nagy csipet nagyszemű só a tetejére

Karamellás-diós-csokis pite

Így készítsd el:

Egy pite formát enyhén olajozzunk ki. A kakaós kekszet tegyük egy zacskóba és (pl.) sodrófával addig üssük, amíg morzsa állagú nem lesz. Ezt keverjük össze az olvasztott vajjal, majd terítsük szét a formában. Egy kanállal, vagy villával nyomkodjuk le szorosan, hogy összeálljon.

A vajkaramellákat tegyük egy keverőtálba, öntsünk hozzá 0,5-1 dl tejszínt és olvasszuk meg, sűrű kevergetés mellett a tűzhelyen. Ezt a lépést tudjuk megspórolni, ha a karamellöntettel ügyködünk. Ha kész, keverjük bele a durvára aprított diót, szórjuk meg egy csipet sóval, majd öntsük a kekszmorzsa tetejére.

Az étcsokit törjük apró darabokra, tegyük egy keverőtálba, öntsük hozzá a maradék tejszínt és gőz fölött olvasszuk meg. Ha nincs bajunk a mikróval, akkor mindezt ott is megoldhatjuk. Gyorsabb. Öntsük a karamelles dióra, ütögessük a formát az asztalhoz, hogy szépen, egységesen elterüljön. Nagyszemű tengeri sóval hintsük meg és hagyjuk kihűlni. Ha már kihűlt, tegyük a hűtőbe 1-2 órára (akár előző este is elkészíthetjük, így másnap már csak ki kell venni és tálalni).

Mielőtt tálalnánk, hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 10 percet.

Pite-pata. A pitézés nyomai...

Ínyencek tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal bolondíthatják meg, de hidd el, önmagában is egy igazi csoda!

Ötlet:

A pite élmény után nem maradhat el egy finom kávé sem. És, mivel a süti mindennél édesebb volt, erre most a legjobb egy forró, sötét pörkölkésű kávészemekből készített friss fekete eszpresszó. Így tökéletes!