Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kávé kisokos

Itt mindent megtudhatsz, amit a kávéról tudni lehet.

Kávé wiki szószedetként ismertetjük a kávé származását, a kávécserjék ismert fajtáit, elterjedésüket, megtudhatod, hogy a kávécserje termésének, a kávébabnak milyen fajtái vannak és a termés hogyan kerül feldolgozásra, milyen kávé pörkölés eljárások során nyeri el végleges, kávé főzés előtti állapotát.

Megtudhatod, hogy a világon melyek a legkedveltebb, legismertebb kávé márkák és azt is, hogy melyek az igen ritka, különleges, sok esetben luxus kategóriát képviselő kávékészítmények.

Bemutatjuk, hogy milyen módon és milyen kávébabból lehet az egyes kávéitalokat elkészíteni, kapsz tőlünk receptet, így még akár kávékoktélt is varázsolhatsz otthon magadnak és vendégeidnek!

És az egyik legfontosabb: kávé tesztünk során elmondjuk véleményünket a konkrét kávétermékekről és tolmácsoljuk a kávéfogyasztók véleményét is. Ez alapján könnyebb lesz kávét választanod, ha újabb ízt, aromát, erősséget szeretnél kipróbálni, netán új kávéfőzési módszert használsz, amelyhez régi kávéd már nem passzol. Ebben a rovatban a legújabb kávé trendek, többek között a kávépárna, kávékapszula és a hozzájuk tartozó kávégépek rejtelmeibe adunk betekintést. Manapság nem utolsó szempont az sem, hogy olcsón kávézhassunk minőségi, finom, nekünk tetsző módon. Itt megmutatjuk, hogy ez hogyan lehetséges...

Bemutatjuk az eszpresszó alapú kávéitalok receptjeit és azt is megtudhatod, hogy milyen személyiség vagy a kedvenc kávéd alapján.