Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Körtés szelet - desszert a kávé mellé

Körtés szelet - desszert a kávé mellé


Körtés szelet - desszert a kávé mellé

Elsőre olybá tűnik mint egy szelet pizza, pedig ez egy omlós édes finomság, ami gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  •     30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  •     2+1 ek nyírfacukor (ízlés szerint több vagy kevesebb)
  •     5 dkg dió
  •     1+¼ kk fahéj
  •     1 csipet só
  •     14 dkg vaj vagy margarin
  •     1 tojás
  •     ½ kk vanília kivonat
  •     ~1 dl natúr joghurt
  •     2 nagyobb körte

Körtés szelet - desszert a kávé mellé

Elkészítési javaslat:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit vagy tortaformát. Mérd ki egy nagyobb keverőtálba a lisztet, adj hozzá 2 ek nyírfacukrot, a finomra aprított diót 1 kk fahéjat és egy csipet sót, majd forgasd össze. Morzsold bele a hideg vajat, és kezd el összedolgozni. Ha nagyjából felvette a vajat, adj hozzá egy tojást és a vanília kivonatot, majd ezzel is keverd össze.    Végül kanalanként keverj hozzá kb. 1 dl joghurtot (amennyit felvesz), kissé ragacsos, de jól nyújthatónak kell lennie a tésztádnak. Lisztezett felületen nyújtsd tepsi méretűre (kb. fél centi vastagra), és a sodrófa segítségével emeld át a sütőpapíros tepsire. A körtét mosd meg, a magházát végd ki, majd vékonyan szeleteld fel, és egyenletesen borítsd be vele a tésztát. Keverj ki 1 ek nyírfacukrot ¼ kk fahéjjal és szórd meg a sütit tetejét. Tedd a sütőbe 20-25 perce, amíg átsül. Hagy kihűlni, majd szeleteld fel.

Ha tálalod, ne felejts el mellé kávét kínálni!

Körtés szelet - desszert a kávé mellé