Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Jeges, tengeri, sós kávé

Jeges, tengeri, sós kávé

Sós jegeskávé recept

Ismeritek a népmesét, miszerint úgy szeretem édesapámat, mint emberek levesben a sót... "Határozottan hiszek abban, hogy egy csipetnyi só szinte mindent jobbá tesz."

 

Érdemes kipróbálni ezt a korántsem hétköznapi kávékülönlegességet, ami nem más mint mint édes feketekávé tejszínnel és tengeri sóval ízesítve.

A só az ízek erősítésének csodálatos szuperhatalmával rendelkezik. Az édes dolgok édesebbek lesznek. A gazdag ételek gazdagabbak lesznek. A só minden étel kedvence. Ha megfelelően használjuk, a legjobb eredményt hozhatjuk ki.

A legjobb sós, jeges kávékoktél recept

Gondolj a csokoládéval borított perecre. Vagy a mézeskalácsra. Vagy karamellás pattogatott kukoricára. Mindegyikük tartalmaz sót, mert tökéletes katalizátora az édességnek.

És ez alól a kávé sem kivétel.

Tengeri só a legjobb a sós jegeskávéhoz

Hozzávalók 2 főre a kávéhoz:

  •     2 csésze erős, jéghideg kávé
  •     4 evőkanál barna cukor

Hozzávalók sóhabhoz:

  •     4 evőkanál tejszínhab
  •     2 csipet tengeri só
  •     1 teáskanál fehér cukor
  •     1 csipetnyi kakaópor

És a nélkülözhetetlen barnacukor

Elkészítési javaslat:

Egy csésze kávéban oldjuk fel a barna cukrot. Nem lesz könnyű, hiszen a kávé hideg. Türelmesen kevergessünk. Ha elolvadt, külön edényben keverd össze a tengeri sót, fehér cukrot, tejszínhabot. Kevergesd, amíg habos marad, de még nem folyik. Öntsd a kávét 2 felé, és lassan tedd a tetejére a sós habkrémet. Tetejét szórd meg kakaóval. Fogyasztás előtt keverd össze a habot a kávéval.

Fontos! Ha csak asztali só áll rendelkezésre tengeri só helyett, akkor csak fele annyi mennyiséget használj fel!

Az eredmény az ízek világos egyensúlya, ami így több mint egy hétköznapi kávé: a végeredmény egy pikáns kávékoktél. Íme:

A végeredmény: különleges ízvilág - ez a sós jegeskávé