Húsvéti készülődés
Fel kell készülnünk a locsolók hadára...
Megkínálhatjuk a locsolót húsvéti tojással, fűszeres tormás sonkával, hímestojással, egy kupica pálesszel, de bizonyára örülni fog egy csésze finom feketekávénak némi friss, finom, különleges süteménnyel.
Ehhez adunk némi segítséget. No nem pálinka főzési receptet nyújtunk (sajna...), hanem első körben egy fincsi kávés süti elkészítésének rejtelmeibe avatunk be Titeket. Csak itt és most!
Következzék hát a vendégváró finomság: Mokka torta.
Hozzávalók:
- 6 dkg őrölt kávé
- 25 dkg liszt
- 6 tojás
- 25 dkg cukor
A krémhez:
- fél vaníliarúd
- 2 dkg liszt
- 23 dkg margarin
- 3 dkg kávé
- 4 tojássárgája
- 12 dkg cukor
A bevonathoz:
- tortabevonó csokimáz
Elkészítés
A tésztához való kávé kétharmadából megfőzzük a feketekávét és a cukor hozzáadásával sűrű szirupot készítünk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mjad hozzáadjuk a szirupot és a tojássárgáját egyenként hozzákeverjük.
A lisztet összekeverjük a maradék őrölt kávéval és hozzáadjuk a tésztához. Sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és lassú tűzön megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd három lapra szeleteljük a tésztát.
A krémet úgy készítjük el, hogy feketekávét főzünk, majd a tojássárgákkal, cukorral, liszttel és vaníliával sűrűre főzzük gőz fölött. Kivesszük a vaníliát, keveréssel hűtjük, majd hozzákeverjük a habosra kevert margarint.
A tortalapok oldalát is megkenjük krémmel, a tetejét csokimázzal vonjuk be. A csokimázra tejszínhabból készített díszítést tehetünk.
Jó falatozást!