Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Húsvéti készülődés


Fel kell készülnünk a locsolók hadára...

Megkínálhatjuk a locsolót húsvéti tojással, fűszeres tormás sonkával, hímestojással, egy kupica pálesszel, de bizonyára örülni fog egy csésze finom feketekávénak némi friss, finom, különleges süteménnyel.

Ehhez adunk némi segítséget. No nem pálinka főzési receptet nyújtunk (sajna...), hanem első körben egy fincsi kávés süti elkészítésének rejtelmeibe avatunk be Titeket. Csak itt és most!

Mokka torta recept

Következzék hát a vendégváró finomság: Mokka torta.

Hozzávalók:

A krémhez:

  • fél vaníliarúd
  • 2 dkg liszt
  • 23 dkg margarin
  • 3 dkg kávé
  • 4 tojássárgája
  • 12 dkg cukor

A bevonathoz:

Mokka torta szelet

Elkészítés

A tésztához való kávé kétharmadából megfőzzük a feketekávét és a cukor hozzáadásával sűrű szirupot készítünk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mjad hozzáadjuk a szirupot és a tojássárgáját egyenként hozzákeverjük.

A lisztet összekeverjük a maradék őrölt kávéval és hozzáadjuk a tésztához. Sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és lassú tűzön megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd három lapra szeleteljük a tésztát.

A krémet úgy készítjük el, hogy feketekávét főzünk, majd a tojássárgákkal, cukorral, liszttel és vaníliával sűrűre főzzük gőz fölött. Kivesszük a vaníliát, keveréssel hűtjük, majd hozzákeverjük a habosra kevert margarint.

A kész, finom, ínycsiklandozó mokka torta egy szelete tányéron

A tortalapok oldalát is megkenjük krémmel, a tetejét csokimázzal vonjuk be. A csokimázra tejszínhabból készített díszítést tehetünk.

Jó falatozást!