Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Cold Brew Kávé

Cold Brew Kávé

Egészséges, alacsony kalóriatartalmú kávéital?

Manapság az emberek szívesen áldoznak többet az egészséges ételekre és italokra. Különösen a fiatalabb generáció nagyon fogékony erre. Szívesen fogyasztanak olyan friss, minőségi, szomjoltó italokat cukor hozzáadása nélkül, melyeknek alacsony a kalóriatartalma.

Cold Brew Coffee

Ezeknek a kritériumoknak mind megfelel a Cold Brew kávé.

A Cold Brew egy kávékészítési eljaáraás, amikor a kávét hosszú időn keresztül (6-14 óra) hő nélkül vízben áztatják. A hideg víz hatására a kávéból kiáznak ugyanazok az aromák, savak mint egy eszpresszónál, vagyis „hideg espresso”-nak is hívhatnánk.  A kiegyensúlyozott ízvilág, az aszalt gyümölcs- és gabonajegyek - természetes, színezékmentes, igazán frissítő és szomjoltó italt eredményeznek.

Nézzük meg, hogy a Lavazza baristája a "hidegen főzés"-t hogyan kivitelezi.

Íme a videó:

Hidegen főzött kávé

Hozzávalók:

Cold Brew Tower
fém- és papírszűrő
csepegtető
üvegtálca
50 gramm őrölt kávé
jégkocka

Elkészítés:

helyezzünk 50 gramm őrölt kávét az üveghengerbe. Darálhatunk frissen, de használhatunk őrölt kávét is. Nedvesítsük meg a papírszűrőt, majd helyezzük a betöltött kávé tetejére. Óvatos mozdulatokkal, finoman nyomjuk rá, hogy egyenletesen helyezkedjen el. Tegyük az üveghengert a toronyba, majd töltsük fel fél liter szűrt vízzel az üvegballont. Ha szükséges, hűtsd a vizet jégkockával. Állítsd be a csapot, 1 másodpercenként 1-et csepegjen! Ezután várj legalább 3 órát ahhoz, hogy teljesen elkészüljön a hideg kávékészítmény.

Ezt követően üvegpoharat rakd tele jégkockával és öntsd rá a kávét. Ez aztán az igazi hűs élénkítő!

Megjegyzés: olybá tűnik, mint egy kávékoktél, pedig nem az. Ezt a finomságot a Lavazza baristái készítették el, Lavazza kávé őrleményből, de ez nem jelenti azt, hogy más márka vagy akár koffeinmentes kávéból készítsük el a Cold Brew Coffee. A szűk keresztmetszet inkább a Cold Brew Tower lesz... :-)