Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Újszerű és hatásos

Egy német kávézó újszerű megoldást talált a másfél méteres távolság betartására

Az ország északkeleti részén egy német kávézó kreatívnak bizonyult, hogy újból megnyithasson és a vendégek betartsák az előírt távolságot. A Mecklenburg-Vorpommern államban található Schwerin-i Rothe kávézó egy képet töltött fel a Facebook-ra, amin nyitás utáni pillanatok vannak megörökítve. Miután az állam feloldotta a zárvatartási korlátozásokat, a vendégek újra kiülhettek a kávézó terszára, de kizárólag szivacs úszórudakkal a fejükön, amelyek így biztosították a megfelelő távolságot a kávézó vendégei között.

Az Euronews-szal folytatott beszélgetés során a létesítmény tulajdonosa, Jacqueline Rothe elmondta, hogy a kávézó a múlt hétvégén nyitott meg újra hat hét után.

Eredetileg a német RTL riporterei hoztak ilyen kalapokat ahhoz, hogy a riportalanyokkal folytatott beszélgetések alkalmával megtartsák a kellő távolságot.

"Hatalmas kalapokat hoztak nekünk, és ez nagyon jó volt. A kezdeményezés annyira jól sikerült, hogy mi is bevezettük a távolodás megőrzésére"- mondta a tulajdonos az Euronews-nak.

A kávézó tulaja úgy gondolta, hogy ez egy vicces megoldás, "főleg olyan idők után, amelyek egyáltalán nem voltak viccesek".

Távolságtartás a kávézóban

A kávézónak és a cukrászdának szigorú irányelveket kellett bevezetnie az újbóli megnyitáshoz, megjegyezve, hogy az étlapok eldobhatók és az asztalokon nincs virág vagy gyertya.

Így minden "steril" - mondta, és hozzátette: "a légkör egyszerűen már nem ugyanaz".

Németország április végén kezdte el enyhíteni a korlátozásokat. Az országban eddig több mint 170 000 megerősített coronavírus-eset és közel 8000 haláleset történt.

Vidám kávé