Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szüreti kávé

Szüreti kávé

Nincs is jobb annál, mint szüret előtt egy finom fekete.

Az őszi szürethez nem feltétlenül kell korán kelni, de érdemes.

Legalább ennyire célszerű és érdemes megfontolni azt a tanácsot, miszerint egy kiadós energiadús reggelit követően kortyolgassunk egy finom, erős, koffeindús feketekávét. Ez jólesik az ember fiának és lányának, energialöketet ad egész munka alatt, hiszen ilyenkor nincs megállás.

Így a jó hangulatban szőlőfürtök lemetszése következik, majd ezt követően a begyűjtése, aztán a préselése. A finom friss must illata és íze jól párosul az őszi táj hangulatával. A must kóstolgatása (persze csak mértékkel, hiszen ekkora távolságon egy fél métert tévedni végzetes következménnyel járhatnak...) után mindig előkerül egy-két üveg bor és tisztán vagy fröccsként legurul pár pohárral, hiszen a fizikai munka védőitalaként szükségeltetik... A törköly gondos előkészítéséről se feledkezzünk meg, hiszen a jóféle pálinka mindig mosolyt csal az ember fia orcájára... Aztán jöhet az ebéd, ami után újra jöhet egy koffeines energialöket.

Mi az alábbi nemes kávékészítményeket ajánljuk ilyenkor, amik nekünk már beváltak:

COOLCoffee Esco Bar szemes kávé (1kg)

Az első rögtön a legvagányabb, saját márkás kávékeverék (Guatemala, Brazília, Kolumbia, Kenya, India, Vietnam). 30%-ban tartalmaz Robusta szemeket, amik garantálják a kellős frissítést és koffeinhatást, a további 70%-nyi Arabica, pedig az ízélményt.

Dallmayr Crema d’Oro Selection des Jahres szemes kávé (1kg)

Dallmayr családból kiválasztott tétel több szempontból is érdekes. Egyrészt ez egy "Selection des Jahres" termék, ami annyit tesz, nem lesz mindig kapható, csak addig, amíg ez a széria csomagolt kávévariáns el nem fogy. Ráadásul kimondottan szüretre készült a tasak grafikája, hiszen felhívja figyelmünket, hogy az előző évek kellően megérlelt mustja, ami ugyebár már bor formában kortyolható a szervezetünkbe belépve olyan hatásokat válthat ki, amitől úgy érezzük, hogy repülni tudunk, vagy éppen azt, hogy mozog alattunk a föld. Mindkét esetben jó megoldás az ábrán látható útmutató alapján eljárni: tárjuk szét szimetrikusan karjainkat oldal irányba... másoknak is bevált módszer...

Franco Caffe BIO FAIRTRADE szemes kávé (1kg)

Legújabb szerzeményünk a Franco Cafe termékcsalád jeles képviselője. Nem elég, hogy biokávé és Fartrade termék, de határozottan finom és Lavazza árban elérhető. Kimondottan virágos-édes aromájú, gyomorkímélő pörköléssel készült és 40%-ban tartalmaz Robusta kávészemeket. Innen egyértelműen kiderül, hogy kellően koffeines, élénkítő hatása remek! Kimondottan jól dolgozik kotyogóssal és az újratölthető Dolce Gusto kapszulákkal is remek italok készülnek vele. Próbáljátok csak ki!

Illy Etiopia szemes kávé (0,25kg)

A kávék etalonja, a szülőföld fekete aranya. Tudtátok, hogy a világ minden egyes kávéja az Etiópiában felfedezett kávécserjék terméséig vezethető vissza? Érdemes újra és újra megkóstolni azt a kávét, amely végül az egész világot meghódította és megszerettette az emberekkel a finom italt.

Nos sorolhatnánk még itt a legkülönfélébb finomságokat, de nem tesszük. Mi hétvégén (is) ezeket a szüretre hangolt kávékat fogjuk jóízűen kortyolgatni, majd a friss musttal fogjuk folytatni!

Kellemes hétvégét kívánunk Mindenkinek!