Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mielőtt elkezdenénk a kávéfőzést

Amikor egy kávéimádó (mint én) elhatározza, hogy elkészíti a létező legfinomabb, legzamatosabb kávét, számos szempontot kell figyelembe vegyen a gépek beszerzése előtt.

Először is el kell dönteni, milyen típusú kávét szeretsz. Választhatod kedvencednek a gazdag aromájú presszókávét vagy a telt ízű Arabicát, aminek a savtartalmát egy csepp tejszínnel enyhítheted.

A kávéról azonban nem szabad azt gondolni, hogy csupán egyszerű serkentőszer.

Fontos, hogy az íze is élvezetet adjon. Kísérletezz bátran, próbálj ki több kávéfajtát is, csak  ezután válasszuk ki a neked legjobban megfelelőt.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagynod, hogy a nap melyik szakában iszod a kávét. Reggelinél fontos, hogy magas koffeintartalmú kávét igyál, mivel általában nincs sok idő rá és szereted gyorsan meginni.

 

 

Vacsora utána azonban sokkal jobban esik szép lassan elfogyasztani egy kis csésze ízletes nedűt.

Nyugodt, elmélyedt pillanatban a frissen gőzölgő, bársonyos mély fekete színű, lassan elkortyolgatott kávé más világba repít bennünket.

Figyelnünk kell a kávé mennyiségére és erejére is. Vajon csak egy kis csészével igyunk meg vagy többet?

Némelyek szeretik elnyújtani a kávéivás örömét, több csészével isznak egyszerre.

Fontos a kávé állaga is. Egyesek sima, tiszta, áttetsző kávét szeretik, amiben nincs semmilyen üledék, mások azonban a kissé durvább őrlésű kávéból, áztatással készült fajtát kedvelik, amelynek alján esetleg ott vannak a kávészemcsék.

A különféle kávéfőzési eljárásokkal készíthetünk gyenge vagy erős, tiszta vagy üledékes kávét és fogyaszthatjuk azt reggel, délben vagy akár este.

A kávé aromájának megőrzése

Ha kiválasztottuk a nekünk legjobban megfelelő kávéfőzési módszert, el kell döntetünk, magunk őröljük-e a kávét, s ha igen, akkor milyen finomságúra.

A legutolsó kérdés pedig az, hogy meddig őrizhetjük meg a kávé frissességét olyannak, mint a főzés pillanatában volt. Utóbbi kérdésre könnyű válaszolni, mivel már feltalálták a légmentesen zárható termoszt., amelyben a kávé hosszabb ideig friss és forró marad. Ám semmi nem tart örökké. A friss kávé aromája fokozatosan elmúlik, különösen akkor, ha a kihűlt kávét újramelegítjük. Én mindenkit óvok, attól, hogy ilyet tegyen!

Termosz a kávé melegen tartásához

A kávé minőségének megőrzésére használhatunk elegáns, légmentesen záródó termoszt, de a célnak megfelel az egyszerűbb kivitelezésű termosz is. Mindegyikben több mint fél órán át melegen tarthatjuk a frissen főtt kávét.