Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Lisztmentes csokitorta kávéval

Lisztmentes csokitorta kávéval

Lisztementes kávés csokitorta recept

Hozzávalók - Torta:

  • 1 deci erős eszpresszó
  • 170 gramm étcsokoládé
  • 45 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 113 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Bevonó:

  • 115 milliliter tejszín
  • 170 gramm étcsokoládé

Ebben a tortában nincs liszt, de nem is hiányzik belőle, helyette csokit teszünk bele, ettől lesz intenzív az íze. A sütemény krémes textúráját is a csokoládé és a kakaópor adja. Rajongóknak kötelező, aki pedig egészségügyi okokból nem ehet lisztet, ő is megkapja így ugyanazt az élményt, amit csak egy csokoládétorta nyújthat.

Akit ez még mindig nem győzött meg, annak elárulom, hogy egy kevés jó erős espresso is gazdagítja a tésztát tökéletesen harmonizálva az édes ízzel.

Elkészítési javallat:

Készítsük el az alapot. A csokoládét és a vajat olvasszuk fel mikrohullámú sütőben. Alaposan keverjük össze.

Főzzünk le egy erős eszpresszót.

Tegyük bele egy nagyobb edénybe a csokit, majd adjuk hozzá a cukrot, a kávét, a sót, a tojásokat és a vaníliát. Keverjük hozzá a kakaóport is. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy csatos tortaformát vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral. 

Öntsük bele a masszát, süssük 20 percig. 

Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. 

Készítsük el a bevonót. Tegyük az összetört csokoládét egy tálba. A tejszínt lassú tűzön kezdjük melegíteni, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Ha megmelegedett, öntsük a csokoládéra, jól keverjük össze. Kenjük a torta tetejére, és fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe egy órára.

Barátunk az alábbi receptet ismeri:

A "lisztmentes csokitorta kávéval" egy finom és gluténmentes sütemény, amelyet kávéval kiegészítve egy kiváló desszertet eredményez. Itt van egy egyszerű recept, amellyel elkészítheted:

**Hozzávalók:**

* 200 g gluténmentes étcsokoládé
* 150 g vaj vagy növényi margarin
* 150 g cukor
* 4 tojás
* 1 teáskanál vaníliakivonat
* 1/2 teáskanál sütőpor
* 1/4 teáskanál só
* 100 g darált mandula
* 2 evőkanál instant kávé (opcionális, ha intenzívebb kávéízre vágysz)

**Elkészítési lépések:**

1. Először előmelegítsd a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

2. Egy lábosban olvaszd fel a csokoládét és a vajat vagy margarint közepes hőmérsékleten. Ha szeretnéd, hozzáadhatsz 2 evőkanál instant kávét is a lábosba, hogy erősítse a kávéízt a tortában.

3. Amikor a csokoládé és a vaj teljesen felolvadt, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.

4. Egy másik tálban verj össze a cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot.

5. Add hozzá a langyos csokoládés keveréket a tojásos keverékhez, majd keverd hozzá a sütőport és a sót is.

6. Végül adj hozzá a darált mandulát, és óvatosan keverd el az egészet.

7. Öntsd a tésztát előkészített tortaformába, majd süsd 25-30 percig, vagy amíg a torta közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.

8. Hagyd a tortát kihűlni a formában, majd vedd ki óvatosan.

9. Tálald szeleteket, és kínáld kávéval vagy teával.

Ez a recept egy könnyű és ízletes desszertet eredményez, amelyet bárki élvezhet, akár gluténérzékenyek is. Jó étvágyat!