Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kókuszos-kávés piskótakehely recept

Kókuszos-kávés piskótakehely recept

Öblös üvegpohárban felszolgált pompás desszert

Kókuszkrémmel töltött, kávékrémmel leöntött piskóta, amit likőrrel itattunk át... :-)

Hozzávalók 6-8 személyre

A kávés piskótához

  • 25 ml/1,5 evőkanál napraforgó vagy mogyoróolaj
  • 40 g átszitált liszt
  • 50 g barnacukor
  • 2 tojás
  • 45 ml/3 evőkanál forróvíz
  • 45 ml/3 evőkanál őrölt kávé

A kókuszkrémhez

  • 10ml/2 teáskanál kukoricaliszt
  • 40 g/3 evőkanál finomított kristálycukor
  • 3 tojás
  • 400 ml konzerv kókusztej

A töltelékhez és az öntethez

  • 30 ml / 3 evőkanál átszitált porcukor
  • friss kókuszszeletek a díszítéshez
  • 300 ml tejszín
  • 2 közepes méretű banán
  • 60 ml/4 evőkanál kávélikőr

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra. Vajazzunk és béleljünk ki sütőpapírral egy 18x18 cm sütőlapot.

Tegyük a kávét kisebb tálba. Öntsünk rá a forró vizet, hagyjuk állni négy percig, majd szűrjük le.

Nagyobb méretű tálban keverjük el habosra a tojást a barnacukorral.

Fokozatosan adjuk a keverékhez a lisztet, egy evőkanál kávét és az olajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük a piskótatésztát egyenletesen a sütőlapra. Süssük kb. 20 percig. Amikor elkészült, borítsuk tortarácsra. Mikor kihűlt, óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt.

A kókuszkrém elkészítéséhez a kókusztejet egy főzőedényben melegítsük meg, de vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk.

Keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a kukoricaliszttel. Állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a meleg kókusztejet. Melegítsük lassú tűzön egy-két percig, amíg a krém besűrűsödik, de vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. Tegyük félre hűlni tíz percre. Néha kevergessük meg.

Vágjuk fel a piskótalapot 5 cm-es kockákra és tegyük a lapocskákat egy nagy üvegtálba. Karikázzuk fel a banánokat, tegyük a piskótalapok tetejére és locsoljuk meg kávélikőrrel. Öntsük rá a kókuszkrémet és hagyjuk teljesen lehűlni.

A maradék kávéval és a porcukorral verjük fel kemény habbá a tejszínt és kanalazzuk a kókuszkrém tetejére. Takarjuk le fóliával és tegyük a tálat hűtőszekrénybe néhány órára. Tálaláskor szórjuk meg friss kókuszreszelékkel.

Ötleletek

A kókuszszeletek elkészítéséhez használjunk hámozókést. Ha nem kapunk friss kókuszdiót, pirított kókuszreszelékkel díszítsük a desszertet.

Nos barátunk gyorsan letudta:

A kókuszos-kávés piskótatekercs egy ínycsiklandó édesség lehet, amely kiválóan kombinálja a kókusz és a kávé ízét. Íme egy recept a kókuszos-kávés piskótatekercshez:

**Hozzávalók a piskótához:**

- 4 tojás
- 120 g cukor
- 120 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál instant kávé (vízben feloldva)
- 50 g reszelt kókusz

**Hozzávalók a krémhez:**

- 200 ml habtejszín
- 100 g mascarpone sajt
- 2 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál instant kávé
- 2 evőkanál reszelt kókusz

**Elkészítés:**

1. Először készítsd el a piskótát. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra, és bélelj ki egy 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral.

2. Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat és a cukrot, amíg habos és sárgás lesz. Adj hozzá a feloldott instant kávét is.

3. Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverd össze a tojásmasszával.

4. Keverd hozzá a reszelt kókuszt.

5. Öntsd a piskótatésztát a készített tepsibe, és simítsd el egyenletesen.

6. Süsd a piskótát 10-12 percig, vagy amíg aranybarnára sül, és amikor megnyomod, rugalmas marad.

7. Amíg a piskóta sül, készítsd el a krémet. Egy tálban verj habbá a habtejszínből és a porcukorból.

8. Adj hozzá a mascarpone sajtot és az instant kávét, majd óvatosan keverd el a krémben.

9. Miután a piskóta megsült, hagyjuk kihűlni. 

10. Amikor a piskóta teljesen kihűlt, óvatosan fordítsd ki a sütőpapírról egy tiszta sütőpapírra, majd óvatosan terítsd rá a kávés krémet.

11. Az egyik széle felől kezdve tekerd fel a piskótát, és helyezd egy tálra.

12. Szórd meg a reszelt kókusszal a piskótatekercs tetejét.

13. Vágd szeletekre és tálald. Jó étvágyat!

Ez a kókuszos-kávés piskótatekercs egy finom és ínycsiklandó desszert, amelyet kávéval vagy tea mellett is élvezhetsz.