Kivis tejeskávé recept
Nem hinnétek, de tudjuk még fokozni... Következzen egy újabb nyári hűsítő-élénkítő ital.
Barista barátom említette, hogy az idei nyár egyik kedvence a kivis tejeskávé lesz. Kérdeztem tőle, hogy miért, erre készített nekem egyet. Elfogyasztottam és lőn világosság... Már nem kérdezek, tudom a választ. Ajánlom nektek is. Ne kérdezzetek, hanem kóstoljátok meg! Garantáltan rácuppantok... :-)
Hozzávalók:
- őrölt fahéj, esetleg kakaó
- fél liter tej
- 1 adag eszpresszó
- 1 deci tejszín
- 3 cl kiviszirup
Elkészítési javallat:
A kiviszirupot a pohár aljába töltjük. A tejszínből laza habot verünk, a felét rárétegezzük a pohárban lévő szirupra. A kávét a tejjel összekeverjük és óvatosan a habra töltjük. A maradék habot a tetejére kanalazzuk. Fahéjjal vagy kakaóval meghintve kínáljuk.
Ezt Hulk is megirigyelné!
Ötlet:
Amennyiben a zöld-fehér-barna színvilágot szeretnétek megfűszerezni valami vad árnyalattal, akkor javallom az eper öntetet...