Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kivis tejeskávé


Nem hinnétek, de tudjuk még fokozni... Következzen egy újabb nyári hűsítő-élénkítő ital.

Barista barátom említette, hogy az idei nyár egyik kedvence a kivis tejeskávé lesz. Kérdeztem tőle, hogy miért, erre készített nekem egyet. Elfogyasztottam és lőn világosság... Már nem kérdezek, tudom a választ. Ajánlom nektek is. Ne kérdezzetek, hanem kóstoljátok meg! Garantáltan rácuppantok... :-)

Kivis tejeskávé recept

Hozzávalók:

  • őrölt fahéj, esetleg kakaó
  • fél liter tej
  • 1 adag eszpresszó
  • 1 deci tejszín
  • 3 cl kiviszirup

Elkészítési javallat:

A kiviszirupot a pohár aljába töltjük. A tejszínből laza habot verünk, a felét rárétegezzük a pohárban lévő szirupra. A kávét a tejjel összekeverjük és óvatosan a habra töltjük. A maradék habot a tetejére kanalazzuk. Fahéjjal vagy kakaóval meghintve kínáljuk.

Ezt Hulk is megirigyelné!

Ötlet:

Amennyiben a zöld-fehér-barna színvilágot szeretnétek megfűszerezni valami vad árnyalattal, akkor javallom az eper öntetet...