Kávés sajttorta mézes zselével
Hozzávalók
- 100 ml kávé
- 250 g mascarpone
- 250 g krémsajt
- 100 g porcukor
- 15 g zselatin
- 250 g száraz keksz
- 40 g cukor
- 150 g vaj
- 5 g kávépor
- 200 g akácméz
- 100 ml víz
Elkészítés
A torta alsó része:
morzsold a kekszet egy tálba, add hozzá a cukrot és a kávéport. Ezt keverd össze. Olvaszd fel a vajat. Az olvadt vajat addig keverjük, míg egyenletes elegyet nem kapunk.
A krém:
egy másik tálban keverd össze a mascarponét, a krémsajtot és a porcukrot.
A zselatin lemezeket hideg vízben oldjuk fel, majd adjuk hozzá a forró kávéhoz. Ezt a kávés-zselatinos löttyöt keverjük össze a krémmel, addig, amíg sima és egyenletes keveréket nem kapunk.
Kb. fél centiméteres vastagságban helyezd el a kekszes alapot a sütőformába és tedd a hűtőbe 30 percre.
Öntsük a kávés krémet a keksz alapra, a szélétől kb egy centire.
Hagyd hűlni a hűtőben újabb 30 percig.
Önts fél centi vastagon zselatin réteget a tortára és tartsd a hűtőben 6 órán keresztül.
Ezután át lehet tenni elegánsabb tálalóedénybe és kedvünk szerint díszíthetjük tovább mézzel és kávéporral.