Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kávés sajttorta mézes zselével

Kávés sajttorta mézes zselével

Kávés sajttorta mézes zselével

Olyan desszert következik, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod!

Hozzávalók

  •     100 ml kávé
  •     250 g mascarpone
  •     250 g krémsajt
  •     100 g porcukor
  •     15 g zselatin
  •     250 g száraz keksz
  •     40 g cukor
  •     150 g vaj
  •     5 g kávépor
  •     200 g akácméz
  •     100 ml víz

Kávés sajttorta mézes zselével - hozzávalók

Elkészítés

A torta alsó része:

morzsold a kekszet egy tálba, add hozzá a cukrot és a kávéport. Ezt keverd össze. Olvaszd fel a vajat. Az olvadt vajat addig keverjük, míg egyenletes elegyet nem kapunk.

A krém:

egy másik tálban keverd össze a mascarponét, a krémsajtot és a porcukrot.

A krém És még mindig a krém

A zselatin lemezeket hideg vízben oldjuk fel, majd adjuk hozzá a forró kávéhoz. Ezt a kávés-zselatinos löttyöt keverjük össze a krémmel, addig, amíg sima és egyenletes keveréket nem kapunk.

Kb. fél centiméteres vastagságban helyezd el a kekszes alapot a sütőformába és tedd a hűtőbe 30 percre.

Öntsük a kávés krémet a keksz alapra, a szélétől kb egy centire.

Hagyd hűlni a hűtőben újabb 30 percig.

Önts fél centi vastagon zselatin réteget a tortára és tartsd a hűtőben 6 órán keresztül.

Véglegesítés

Ezután át lehet tenni elegánsabb tálalóedénybe és kedvünk szerint díszíthetjük tovább mézzel és kávéporral.

A remekmű: kávés sajttorta mézes zselével