Bombarecept
Ez most nem a szilveszteri bomba...
Itt vannak az ünnepek, megy a sürgés-forgás, készülődés és a sütés-főzés. Kifogyhatatlan ötletek tárházából válogatjuk a finomabbnál finomabb ételek és a hozzávaló desszertek receptjeit.
A mi ajánlatunk a főétel levezetésére egy olyan desszert, amely bármelyik ünnepi menühöz elkészíthető és a siker garantált.
Ezek után a vendégsereg megnyalja mind a 10 ujját!
Kávébomba recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 tojás
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 16 dkg porcukor
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl feketekávé
- 2,5 dl tejszín
- 8 tojás
A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és felváltva hozzáadjuk a lisztel együtt. Egy kivajazott habüst formájú edényben vagy magában a habüstben világos színűre sütjük.
Amikor elkészül, kiborítjuk és a belsejét úgy vágjuk ki, hogy az alján és körben az oldalán legalább 1 cm vastagságú maradjon a tészta. A krémet is elkészítjük. A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás ízesítésű porcukorral, a liszttel, a tejszínnel és a kávéval.
Gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Kihűlés után belekeverjük a vajat. Hűtőszekrényben megdermesztjük. A megdermedt krémmel megtöltjük a tésztába vájt mélyedést. Óvatosan egy tálba borítjuk úgy, hogy a gömbölyű fele legyen felfelé. Kívülről is bevonjuk a krémmel. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
És mindezek után öblögethetünk egy Szilveszteri kávébombával!
Jó nyalakodást!