Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Bombarecept

Bombarecept

Ez most nem a szilveszteri bomba...

Itt vannak az ünnepek, megy a sürgés-forgás, készülődés és a sütés-főzés. Kifogyhatatlan ötletek tárházából válogatjuk a finomabbnál finomabb ételek és a hozzávaló desszertek receptjeit.

A mi ajánlatunk a főétel levezetésére egy olyan desszert, amely bármelyik ünnepi menühöz elkészíthető és a siker garantált.

Kávébomba torta recept

Ezek után a vendégsereg megnyalja mind a 10 ujját!

Kávébomba recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 tojás

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 16 dkg porcukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl feketekávé
  • 2,5 dl tejszín
  • 8 tojás

A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és felváltva hozzáadjuk a lisztel együtt. Egy kivajazott habüst formájú edényben vagy magában a habüstben világos színűre sütjük.

Amikor elkészül, kiborítjuk és a belsejét úgy vágjuk ki, hogy az alján és körben az oldalán legalább 1 cm vastagságú maradjon a tészta. A krémet is elkészítjük. A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás ízesítésű porcukorral, a liszttel, a tejszínnel és a kávéval.

Gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Kihűlés után belekeverjük a vajat. Hűtőszekrényben megdermesztjük. A megdermedt krémmel megtöltjük a tésztába vájt mélyedést. Óvatosan egy tálba borítjuk úgy, hogy a gömbölyű fele legyen felfelé. Kívülről is bevonjuk a krémmel. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

És mindezek után öblögethetünk egy Szilveszteri kávébombával!

Jó nyalakodást!

Kávébomba ital