Habkávé recept
Nagyon hasonlít a Dalgona kávéra, de ez ütősebb...
Ebéd utáni desszertnek sem rossz...
A karanténkávé esetén ugyebár felgőzölt tejre, vagyis tejhabra került a kávés hab, azonban itt, a habkávé esetén nem ez fog történni.
3 változat közül választhatsz, aszerint, hogy éppen melyikhez van kedved vagy éppen mi áll rendelkezésedre.
Kezdjük a hozzávalókkal, 1 adag elkészítéséhez:
- 2 teáskanál instant capuccino vagy gabonakávé vagy forró csoki por (rögtön háromféleképpen is elkészítheted)
- 2 teáskanál cukor abban az esetben, ha gabonakávét választottál
- 2 teáskanál forró víz
- 1 adag hosszú kávé
A forró víz, a csokipor/gabonakávé/capuccino és a cukor, ha kell belekerül egy kisebb edénybe és lehetőleg robotgéppel habbá verődik.
A hosszú kávéd a kedvenc poharadba vagy bögrédbe töltődik és hab rákanalazódik a tetejére. Készen is vagyunk, ha nagyon extrázni szeretnénk, akkor a tetejére mehet egy kis fahéj.
Érdemes mind a 3 változatot megkóstolni! Különlegesek és ínycsiklandozóan finomak!
A saját képek készítése és szerkesztése folyamatban van, addig is íme a capuccino-s habkávé: