Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Georgia 'n Ginger

Georgia 'n Ginger

Georgia 'n Ginger kávé recept

Ez a kávé az Egyesült Államokban lévő, őszibarackjairól híres Georgia államról kapta a nevét.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 450-500 g szeletelt őszibarack szirupban
  • 750 ml erős feketekávé
  • 120 ml tejszínhab
  • 25 ml/1,5 evőkanál barna cukor
  • 1,5 ml/0,25 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/8 teáskanál (nagyobb csipetnyi) őrölt gyömbér
  • narancshéj a díszítéshez

Szeletelt őszibarack szirupban - magyarul őszibarack befőtt

  1. Szedjük ki a barackokat a szirupból és a kávé felével kb egy percig turmixoljuk össze.
  2. Tiszta edényben verjük fel a tejszínhabot. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény!
  3. Tegyünk főzőedénybe 250 ml hideg vizet, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a barackszirupot. Mérsékelt tűzön forraljuk fel, majd egy percig lassú tűzön főzzük.
  4. Adjuk hozzá az összeturmixolt barackot, a maradék kávét és keverjük alaposan össze. Tejszínhabbal és narancshéjjal tálaljuk.

A finom, ízletes, egyedi Georgia 'n Ginger habos kávékülönlegesség