Forrócsokis desszertbomba
Mennyei ízkavalkád...
És most következzen az, ami még nem volt. Forró csokis torta bomba! Egyszerű és nagyszerű.
Íme a hozzávalók:
- Palacsintatészta kicsit másképp:
- 10 dkg tönköly fehérliszt
- 10 dkg kukoricakeményítő
- fél liter tej
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 banán
- 8 csomag forró csoki
Elkészítési javallat:
Nagyjából, ahogyan a videóban is látható: egy tálban a lisztet, keményítőt, tejet, vaníliás cukrot és a tojásokat alaposan összekeverjük. Ebből a masszából kisütünk 4 palacsintát. Eztán elkészítjük a forró csoki masszát, ami azt jelenti, hogy kibontunk 8 csomag Quick forró csoki csomagot és 9,6 dl forró tejjel alaposan, krém állagúra keverjük.
Ha ezek megvannak, akkor keresünk egy lehetőleg jénai hőálló szögletes üvegtálat (ha nincs megteszi a fém sütőforma is) és szépen a videó szerint lefektetjük a kisütött palacsinta lapokat. Utána alapozunk egy kis forró csokoládé masszával. Ebbe belehelyezünk banán darabokat, majd rátöltünk egy újabb réteg forró csokit. Ezt a két műveletsort addig végezzük, míg el nem fogy a banán és a csokimassza. Ezt követően szépen visszahajtjuk a palacsintaszéleket, jól beburkoljuk a töltőanyagot. Sütőbe tesszük az egészet, méghozzá 180 fokra és 20 percre. Ha megsült, kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, eztán felszeleteljük és tejszínhabbal tálaljuk. Jó nyalakodást!