Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Forrócsokis desszertbomba

Forrócsokis desszertbomba

Mennyei ízkavalkád...

És most következzen az, ami még nem volt. Forró csokis torta bomba! Egyszerű és nagyszerű.

Forró csokis desszertbomba recept. Videó lejjebb...

Íme a hozzávalók:

  1. Palacsintatészta kicsit másképp:
  • 10 dkg tönköly fehérliszt
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • fél liter tej
  • 4 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 banán
  • 8 csomag forró csoki

Elkészítési javallat:

Nagyjából, ahogyan a videóban is látható: egy tálban a lisztet, keményítőt, tejet, vaníliás cukrot és a tojásokat alaposan összekeverjük. Ebből a masszából kisütünk 4 palacsintát. Eztán elkészítjük a forró csoki masszát, ami azt jelenti, hogy kibontunk 8 csomag Quick forró csoki csomagot és 9,6 dl forró tejjel alaposan, krém állagúra keverjük.

Ha ezek megvannak, akkor keresünk egy lehetőleg jénai hőálló szögletes üvegtálat (ha nincs megteszi a fém sütőforma is) és szépen a videó szerint lefektetjük a kisütött palacsinta lapokat. Utána alapozunk egy kis forró csokoládé masszával. Ebbe belehelyezünk banán darabokat, majd rátöltünk egy újabb réteg forró csokit. Ezt a két műveletsort addig végezzük, míg el nem fogy a banán és a csokimassza. Ezt követően szépen visszahajtjuk a palacsintaszéleket, jól beburkoljuk a töltőanyagot. Sütőbe tesszük az egészet, méghozzá 180 fokra és 20 percre. Ha megsült, kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, eztán felszeleteljük és tejszínhabbal tálaljuk. Jó nyalakodást!