Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fény derült a titokra

Fény derült a titokra

Ami hosszú éveken keresztül foglalkoztatta az embereket...

Nincs többé hétpecsétes titok. A Lavazza éveken át próbálta titkolni a nagyvilág és a többi kávégyártó elől, hogy a termékeinek kiváló aromazáró technológiájának varázsa miben rejlik.

Mint ismeretes, alapvetően 2 féle aromazáró megoldás létezik. Az őrölt kávék esetében egyszerűbb a dolog, ott vákuum-csomagolás óvja meg a frissességet, az illatot, az aromát az idő múlásától.

A szemes kávék esetében más a helyzet. Ugyanis a friss pörkölést követően a kávészemek akár még éveken keresztül intenzíven ontják magukból a szén-dioxid gázt. Éppen ezért, ha a pörkölt szemes kávét zárt csomagolásba tennénk hosszú időre, akkor az szépen kipukkanna és elszóródnának a finom szemek. Ezért kávégyártótól függően szelepet tesznek a dobozra, zacskóra, vagy éppen csomagolás után elegánsan egy pecsételős megoldással kilyukasztják a tasakot. Egyébiránt pont ez a gáz-párolgás óvja meg a szemeket a minőségromlástól.

Nos, a Lavazza a jómunkásembereknek készített egy limitált szériás kávé kiadást, amiről azonnal lelopható a kiváló aromazáró megoldás:

Építőipari aromazáró megoldás a Lavazza-tól

Igen a 100-as vagy inkább 200-as szög. Vagy szeg, kinek hogyan tetszik. Érdemes megjegyezni, hogy egyes csomagolástechnikával foglalkozó mérnök szakemberek hosszú éveken keresztül kísérleteznek, mire egy-egy hasonló jellegű problémát, mint amilyen a megfelelő aromazárás-szellőzés a kávé esetében megoldanak, erre itt van ez. Valaki fején találta a szeget és kiváló megoldás született!