Eszpresszós muffin recept
Muffinból létezik sokféle: diós, mákos, vanília sodós, epres, áfonyás, nutellás és az extra sok csokis. És kedvencünk, a kávés muffin!
Ezek a hozzávalók:
- 3 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 / 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 / 2 teáskanál só
- 3 evőkanál eszpresszó instant kávépor
- 10 evőkanál sózatlan vaj (lágyítva)
- 1 csésze mínusz 1 evőkanál cukor
- 1 dl tejszín
- 2 nagy tojás
- másfél csésze natúr joghurt
- 1 csésze csokoládé zseton
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és béleld ki a muffin sütőformákat. Egy nagy tálban keverd össze a szódabikarbónát, a sót és az eszpresszóport, majd tedd félre. Egy külön tálban keverd el alaposan a tejszínt, a cukrot, majd add hozzá egyenként a tojásokat, végül a joghurtot. Ezután add hozzá az eszpresszóporos keveréket, majd legvégül a sütőporos lisztet. Lazán keverd bele a csokoládé zsetonokat, és mehet is a massza a formákba, majd a sütőbe, 25-30 percre. Kész is!