Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Eljött a jegeskávék ideje


Hétvégén megtapasztalhattátok a kánikulai forróságot.

Előszedtük nektek a régi jegeskávé receptjeinket és kaptok hozzá most egy újat is.

Találkozhattatok az egzotikus Vietnámi jegeskávé édes hűsítőjével, belemerülhettetek a klasszikus Ír kávé alkoholos mámorába, megmutattuk, hogyan vicceli meg a skót az ír cimboráját, bemutattuk a 2018-as Balaton kávéja címet elnyerő Popcorn-szirupos jegeskávét, feldobtuk a napot egy Mexikói kávé kíséretében, aztán kalózok nyomába eredve elfogyasztottunk egy Karib kávét, összeállítottunk egy ínycsiklandozó Kókuszos finomságot, utána elmerültünk a Csokis-szódás-kávés italban, de előfordult az is, hogy leöblítettük az ebédet egy Frapuccsínóval, de nem maradt el a különleges a Sós kávé,  a klasszikusnak számító Tejszínes jeges kávéról is említést tettünk, és végül, de nem utolsó sorban megvarázsoltuk a legvidámabb és talán legjópofább frissítőt, ami a végtelenül egyszerű és nagyon jó, a Kávés jégkockát!

Ezek után a mostani receptúra elkészítése kiváltképpen egyszerű és gyors. A végeredmény pedig egy hűs, kellemes frissítő ital, amit ebben a nyári melegben meghálál szervezetünk. :-)

Következzék a Fahéjas-jeges Americano!

Hozzávalók:

  • kedvenc feketekávédból 1 adag
  • őrölt fahéj
  • kókusztej vagy kávéfehérítő
  • ízlés szerint édesítőszer
  • jégkocka

Fahéjas-jeges Americano recept

Elkészítési javallat:

Főzzünk le egy adag presszókávét, vagy tetszés szerint egy adag feketét. Ezt kedvünk szerint édesítsük meg és tegyünk hozzá egy csipetnyi fahéjat. Jó alaposan kevergessük el, ne lepődjünk meg, a fahéj nem fog feloldódni! Vegyünk elő egy 3 decis üvegpoharat. Ebbe helyezzünk jó sok jégkockát. Ebbe először töltsünk egy kis kókusztejet, utána mehet rá a kávé és utána újra a kókusztej. Gyönyörködjük egy kicsit a látványban. Ezt követően próbáljuk meg kicsit megkeverni és máris lehet fogyasztani.

Ötlet:

Ha cifrázni szeretnétek és a fenti kép lenyűgöző látványával szeretnétek ámulatba ejteni a többieket, akkor javaslom, hogy a jégkocka tárolóba fagyasszatok tejet (kókusztejet), kávét, és vizet külön külön. Ha ezekkel a kockákkal töltitek fel majd a poharat és engeditek rá a nedűt, akkor gyönyörű kontrasztos élményben lehet részetek.

Kellemes hűsölést!

Ui: mivel a kevés kávé kerül az italba, válasszatok koffeindús, Robusta keveréket tartalmazó alapanyagot...