Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egy kis szösszenet - Langyos kávé

Te Atyaúristen!

Újra idézünk: A Hét 1959/2 (4. évfolyam)

Langyos kávé

"Langyos kávé

A kávé nagyon langyos volt és közöltem a felszolgálóval, hogy én vagy a jégbehűtött, vagy a jó meleg kávét szeretem. Azt a választ kaptam, hogy kérjem a panaszkönyvet. Eredetileg eszem ágában sem volt a piszlicsár ügyben füzetbe Irkálni, de a rideg hang felmérgesített. Beírtam a panaszkönyvbe, hogy a kávé langyos volt. Ezzel ki is adtam a mérgemet, de mivel másnap is langyos volt a kávé, elmentem a kerületi Vendéglátó Vállalathoz, ahol megígérték, hogy intézkedni fognak: ezentúl forrón kapom a kávét. Igen ám, de amikor legközelebb újra letették elém a kávét, az ismét langyos volt. Most már nagyon mérges lettem és felkerestem a HNB kereskedelmi osztályát, ahol jegyzőkönyvet vettek fel a panaszomról és sürgős orvoslást ígértek. Az intézkedésről másnap írásbeli értesítést is kaptam, amelynek végén jó étvágyat kívántak a forró kávéhoz. A levél birtokában magabiztosan mentem be az eszpresszóba és kértem a kávémat. Megint csak langyosat adtak... Meg se ittam, kifizettem és pulykavörös arccal kerestem fel a Belkereskedelmi Minisztérium Vendéglátóipart Főosztályát, ahol elmondottam, hogy már három napot töltöttem el a langyos kávé ügyében, mindenütt megígérték, hogy segítenek rajtam, de minden hiába, mindig csak langyos kávét kaptam.

Nagyon sajnálták a dolgot és kézfogással biztosítottak, hogy lángforró lesz a kávé. Kézfogás ide, kézfogás oda, megint csak langyosat hozott a felszolgáló. Most már nem hagytam annyiban a dolgot és elmentem a hágai Interparlamentáris Unió elnökéhez, aki öt titkárral öt nyelven vett fel jegyzőkönyvet. Egy kicsit hűvösen fogadtak, ezért nem bíztam abban, hogy elégtételt kapok a langyos kávé miatt.

Felültem egy óceánjáró repülőgépre és felkerestem az ENSZ nemzetközi kereskedelmi osztályát, ahol zárt ülésen foglalkoztak ügyemmel. Határozott ígéret birtokában utaztam haza, de megint csak langyos kávét kaptam.

Mit tehettem mást, felkerestem Szent Péter titkárságát, ahol nagyon örültek megjelenésemnek, mert ebben a hónapban kevés panasz érkezett hozzájuk és nélkülem nem teljesítették volna tervüket. Az én esetem még hiányzott a tervhez. Mivel azonban azt láttam, hogy az angyalok is bürokraták, elmentem magához az Atyaúristenhez is. Nagyon kedvesen meghallgatott és közölte: ő se szereti a langyos kávét és nagyon megérti, hogy panaszkodni jöttem. Ezután csengetett és a szolgálattevő arkangyaltól két csésze forró kávét kért. hogy megkínáljon.

Előre örültem a finom, meleg kávénak, de sajnos, nagy csalódás ért. A kávé még langyosabb volt, mint az eszpresszóban. Az Atyaúristen is dühös lett és a szférák főzeneigazgatójával megfúvatta a harsonát, amelyre Gábriel arkangyal sietett elő. Az Atyaúristen rákiáltott:

- Megint langyos volt a kávé! Kérem a panaszkönyvet!

Palásti László"