Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Egy kávérecept havasesős napokra

Egy kávérecept havasesős napokra

Barátunk ajánlásával... :-)

Az esős idő ideális alkalom a meleg, kényeztető kávéitalok elkészítésére. Az alábbiakban egy egyszerű receptet találsz egy isteni csokoládés-eszpresszó italhoz, amely remekül illik az esős napokhoz:

Csoki-eszpresszó kapucsínó

Csokoládés Eszpresszó Cappuccino

Hozzávalók:

  • 1 adag friss eszpresszó (kb. 30 ml)
  • 1 evőkanál jó minőségű kakaópor
  • 1 teáskanál cukor (vagy ízlés szerint több)
  • 1/2 csésze habosított tej
  • Whipped cream (tejszínhab)
  • Csokoládéreszelék vagy kakaópor a tetejére

Elkészítés:

  1. Először is készíts egy adag friss eszpresszót a kávéfőződben. Ha nincs kávéfőződ, a legközelebbi kávézatban is elkérhetsz egy adag eszpresszót. :-)
  2. Melegítsd fel a tejet egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben. Fontos, hogy ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg habosítani tudod.
  3. A meleg tejbe szórj bele kakaóport és cukrot, majd keverd jól el, amíg teljesen feloldódnak a hozzávalók.
  4. A kész eszpresszót öntsd egy tálba vagy pohárba.
  5. Öntsd rá a kakaós, cukros tejet, majd keverd össze a kávéval.
  6. Végül díszítsd a tetejét tejszínhabbal és szórd meg csokoládéreszelékkel vagy kakaóporral.

Ez a csokoládés-espresszó kapucsínó isteni finom és kellően felmelegít a hideg, esős napokon. Jó kortyolgatást kívánunk!