7 kávé, amit ki kell próbálnod
Persze nem egyszerre...
Akárki, akármit is mond, néha el kell rugaszkodni a megszokott dolgoktól és ki kell próbálni valami újat. Ilyen a reggeli kávé, ami mindig nagyon jó és beindítja a napot, de egyszer próbáld ki Te is, hogy most valami újfajta kávéitalt fogyasztasz el.
Íme egy kis kedvcsináló.
1. Yuanyang kávé
A Yuanyang kávé egy olyan ital, amelyet Hongkongból származik. Az elnevezése Mandarin nyelven kacsa. Pöttyös labdát kap és kívánhat egyet Dévényi Tibi bácsitól az, aki kitalálja, hogy miért?
Nos, a Yuanyang elkészítéséhez Yuanyang kávé és tea keverék, tej, forró víz és cukor szükséges. A keveréket és a cukrot először a bögrébe öntjük, majd rá a forró vizet. Ezeket az összetevőket addig keverjük, amíg fel nem oldódnak, majd hozzáadjuk a tejet.
2. Café Cubano
Lehet, hogy csak a név alapján is meg tudod állapítani, hogy a Café Cubano egy olyan kávéfajta, amely Kubából származik. Van itt olyan, aki szereti a kubai kávét? Ha nincs, akkor majd lesz!
A Café Cubano elkészítéséhez keverd össze az eszpresszót a demerara (nád)cukorral. A Café Cubano egy sötét pörkölt kávé, amely kissé túl erős lehet a kezdő kávéfogyasztóknak. Ezt érdemes szem előtt tartani, amikor eldöntöd, hogy kipróbálod.
Ha igazi kávébarát vagy és a koffeintűrésed kiváló, akkor ez lehet a tökéletes kávé típus a számodra. Magas koffeintartalmú, testes kávé. Ez izgalomba hozza az ízlelőbimbóidat!
3. Török kávé
Logikus, hogy ez a kávé Törökországból származik.
Az ital elkészítéséhez csak török kávéra és vízre lesz szükség. Egyszerűen összeadjuk a kávét és a vizet és hagyjuk felforrni. Az arány minden csésze vízhez két teáskanál kávé.
Történelmi háttere miatt ez az ital népszerű csemege lett, nem csak a világ minden tájáról érkező turisták körében, hiszen sokáig hazánkban is így készült a kávé!
4. Eiscaffee
Ez a Németországban készült hideg kávé eltér a megszokottól. Az Eiscaffe kávé és fagylalt kombinálásával készül.
Ennek a cukros finomságnak az elkészítéséhez egyszerűen tegyél két vagy három gombóc fagylaltot egy pohárba és adj hozzá lefőtt kávét. Ehhez magas pohár illik a legjobban, mivel ez egy nagy adag ital.
5. Indiai szűrt kávé
Ez a kávé (más néven Filter Kaapi) gyakori ital Dél -Indiában. Ez a kávé különlegessége a keverék. Mielőtt elkészíted, szükséged lesz kávéporra. Érdemes kipróbálni az Arabica és Robusta kávébabból készült keveréket.
Ennek az ízletes indiai kávékeveréknek az elkészítéséhez szükséged lesz egy indiai kávészűrőre, ez egyfajta french press-re emlékeztet.
Önts 3 evőkanál kávéport a szűrőbe. Tedd a felső tartályt az aljára. Ezután adj hozzá 1/3 forrásban lévő vizet a szűrő felső csészéjéhez. Fedd le és hagyd főni 10-15 percig.
A megfelelő főzési idő elengedhetetlen bármilyen forró ital elkészítéséhez. Legyen szó kávéról, teáról vagy bármi másról. Ez biztosítja az italnak, hogy az ízek, aromák összeérjenek. Ugye nem akarunk rossz ízű kávét?
6. Café Gommosa
A fent említett Eiscaffee -hoz hasonlóan a Café Gommosa is édes ízű. A Café Gommosa az amerikai Csendes-óceán északnyugati részéből származik. A Café Gommosa eszpresszó mályvacukorral készül.
A mályvacukrok krémes, sűrű és gazdag minőséget kölcsönöznek a kávénak. Különleges ízű ital, a tapasztalt kávéivóknak igazi csemeg!
7. White Flat azaz lapos fehér kávé
Akik Ausztráliába vagy Új -Zélandra utaztak, hallhattak a Flat White kávéról.
A Flat White úgy készül, hogy gőzölt tejet készítünk és egy adag eszpresszóra öntjük. Az eszpresszó jól illeszkedik tejhez, mivel a párolt tej bársonyos állagú.
Akár kezdő, akár tapasztalt kávéivó vagy, ez a hét különböző kávéfajta vonzó lesz számodra és bepillantást enged abba, milyen lehet más típusú kávét kipróbálni. Ha ismersz olyan kávéfogyasztókat, akik talán még soha nem hallottak az ilyen típusú kávékról, nyugodtan mondd el nekik.