Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A 10 legjobb kávédaráló, amitől tökéletes eszpresszód lesz

Készítsd el magadnak reggel legfinomabb csésze kávét, ami olyan friss és zamatos, amilyennek te szereted!

Kávédaráló teszt, összehasonlítás, vélemény.

Ha csinálsz valamit, akkor azt csináld jól! Persze nem mindig rajtunk múlik a dolog. De, ha kávéról van szó, akkor ne engedjünk, ne kövessünk el hibát! Csak egy módja van annak, hogy élvezd a bolygónk kedvenc italát . Először is kell hozzá minőségi, frissen őrölt kávébab.

Az a tény, hogy itt vagy és olvasod a cikket, már bizonyítja, hogy megértetted a friss kávéőrlés jelentőségét. A kérdés most már csak az, hogy melyik kávédaráló gép fogja nekünk maximalizálni a kávébab ízét és frissességét? Akár tetszik, akár nem, a darálás minősége igen nagyban befolyásolja a csészébe kerülő fekete nedű ízét. Tehát a megfelelő típusú és teljesítményű kávéőrlő berendezés döntő lépés lesz a tökéletes kávéital elkészítésében.

A kávédarálóknak alapvetően két fő típusa van: a késes és a tárcsás. A késes gépek alkotják a kávéőrlők olcsóbb szegmensét. Itt a folyamat hasonlít a turmixoláshoz, a babszemek folyamatosan "kapják az ívet", amíg le nem állunk, így nem tudjuk a pontos és egyenletes darabolást elérni. Lesznek kisebb és lesznek nagyobb kávédarabok az őrleményben. Mivel a kívánt ízt a főzés mellet nagy mértékben befolyásolja az "darálék" mérete, így kerülendő az olcsó daráló, ahol az végeredmény egy ellentmondásos kávéőrlemény. Ezzel szemben a tárcsás (kúpos) gépek a kávébabot csak egy rövid ideig, a kívánt méret eléréséig szabdalják, így a végeredménynek azonos méretű darabkákból álló "zúzalék".

Nos, hogy a legjobb döntést tudd meghozni, összeszedtük, hogy melyek a piacon jelenleg kapható legjobb kávéőrlő gépek. Ebből 10-et választottunk ki.

Sage Smart Grinder Pro (57.000,-Ft-tól)

Sage the Smart Grinder Pro kávédaráló

Az okosőrlő lenyűgöző megjelenésével és széleskörű lehetőségeivel nagy sikernek örvend. Jól kalibrált, nagy pontosságú, kis hőleadású őrlő, amely minden alkalommal hatékony következetes eredmény produkál. 60 egyedi beállítással maximalizálhatjuk a kávéfőzés minőségét.

És itt még nem állunk meg! A Smart Grinder a felhasználó számára lehetővé teszi, hogy 0,2 másodperces intervallumban léptesse az adagok feldolgozását. Az őrlési eljárást teljes egészében, részletesen mutatja az LCD kijelző.

Baratza Virtuoso (73.000,-Ft-tól)

Baratza Virtuoso kávédaráló

Nem véletlen, hogy a profi baristák első számú kedvenc kávéőrlője a Baratza Virtuozo. A 450 fordulaton működő egyenáramú motor mellett, amely csökkenti a hőt és a súrlódást, az egység 40 mm-es ipari minőségű tárcsákat tartalmaz, amelyek rendkívül következetes őrlést eredményeznek. A csúcsminőségű daráló elegáns megjelenésű, gusztusos. Ez nem egy olyan konyhai eszköz, amit el akarsz rejteni, ha éppen nincs használatban.

Összegezve a Baratza Virtuozo egy csúcsminőségű kávédaráló, amely stílusában, funkcionalitásában egyedülálló eleganciát biztosít.

De’Longhi KG79 (10.000,-Ft-tól)

De’Longhi KG79 kávédaráló

Ne tévesszen meg az ára. Néha csodás dolgokat kaphatunk alacsonyabb árfekvésben. A De'Longhi KG79 kávédaráló egy innovatív és megfizethető eszköz az átlag kávéfogyasztók számára. A KG79 120 gramm kávébabot képes egyszerre őrölni, ami kb. 12 csészényi italt jelent.

A gép 2 darab őrlőtárcsát működtet, az alsó tárcsa fix, de a felső kivehető a tisztítás érdekében. A panelen beállítható a kívánt mennyiség és az őrlés fajtája. A készülék használat után automatikusan lekapcsol.

Krups GVX242 Expert Pro Combi (28.000,-Ft-tól)

Krups GVX242 Expert Pro Combi kávédaráló

Ha van egy dolog, amit a Krups-ban szeretni kell, az az, hogy a dolgokat mindig egy szinttel feljebb emeli. A vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy termékeik újabb és jobb változattal jelenjenek meg. A puding próbája az evés. Szakértő kezek alkották meg a GVX242 kombinált kávéőrlő megújult, újratervezett változatát.

A kávédaráló professzionális minőségű őrlőberendezéssel rendelkezik, amely 2-12 csészényi konzisztens őrleményt képes elkészíteni. A gép vezérlőpanele átlátható és ezáltal egyszerű a kezelése. A gép oldalán található gombbal lehet választani az ideális őrlést eszpreszó és a többi kávéfőzési módhoz mérten.

Melitta Molino (16.000,-Ft-tól)

Melitta Molino kávédaráló

A Melitta márkát sokan alábecsülik, holott több, mint 100 éves múltra tekint vissza a kávé kultúrában szerzett tapasztalatuk. A kávébabok pörkölése, őrlése és főzése párhuzamosan kíséri ezt a remek márkát. Éppen ezért kimondottan jó ez az alacsony árfekvésű, de ugyanakkor funkcióiban bővelkedő kávéőrlő készülék. A főleg kezdőknek ajánlott berendezés 14 csészényi őrleményt egyszerre elkészíteni, 17 különböző őrlésminőséggel. További előnye a darálónak az alacsony energiafogyasztás, a könnyű tisztántartás, cserélhető alkatrészek.

Dualit Burr (25.000,-Ft-tól)

Dualit Burr kávédaráló

A Dualit a teljesítmény és költség között egyensúlyt termet a stílusos kivitelben. A készülék 150 W-os motort használ, amellyel lassú és hűvös őrlés biztosított. A vezérlőpanelen durva és finom őrlés egyaránt beállítható, akár 10 csészényi mennyiséghez. A kávéőrlő szétszedhető a tisztításhoz.

Cuisinart DBM8U (18.000,-Ft-tól)

Cuisinart DBM8U kávédaráló

A Cuisinart DBM8U készüléke egy intelligens, elegáns, nagy igénybevételre kialakított monstruma az igényes szakemberek részére. 18 különböző finomság állítható be, rövid idő alatt képes 4-14 csészényi mennyiségű kávéőrleményt készíteni.

Klarstein Trieste (24.000,-Ft-tól)

Klarstein Trieste kávédaráló

Íme egy másik alapmodell, amely a kávé szerelmeseinek készült. Gyakorlatiasság és megfizethetőség teszi ideális választássá otthonra. A kompakt kialakítás 150 W-os motorral szerelt, tetején meglehetősen nagy, 300 gramm kávébab befogadására szolgáló tartály kapott helyet. A felhasznált technológia és kivitelezés az alacsony ár ellenére is lenyűgöző. 15 féle őrlési típus közül választhatunk. A hasonló gépekhez képest alacsonyabb a zajszintje és szétszedhető a takarítás érdekében.

Baratza Encore Electric Burr (53.000,-Ft-tól)

Baratza Encore Electric Burr kávédaráló

A Baratza mindig is kiváló minőségű termékeiről volt híres. Így nem meglepő, hogy ez a belépő szintű moidell remek árértéket képvisel. Egy olyan iparágban, ahol az ár megegyezik a minőséggel, Baratza-nak sikerült kivételt hoznia a szabály alól.

Ahhoz képest, hogy ez a modell nem tartalmazza a Virtuoso modellben található extra trükköket, az Encore valóban rendkívül jól teljesít. 40 féle őrlési mód és ipari minőségű kivitel jellemzi. A motorja meglepően csendes és alacsony a statikus hőképzése. Mi több kellene még?

Nos, az alábbi videóban öreganyánk mutatja meg ismét a remek szerkentyűt:

Bodum Bistro Electric Burr (28.000,-Ft-tól)

Bodum Bistro Electric Burr kávédaráló

Könnyedén válhatsz a Bodum termékeinek rajongójává. A Bistro kávéőrlő egy jól használható elegáns kis munkagép. Ha nem akarsz előre őrölt kávét vásárolni, akkor ez a legjobb megoldás otthonra.

Kompakt kialakítású erős alumínium burkolattal van ellátva. 14 őrlési finomságot, időzített őrlést, valamint gyosőrlést tudunk beállítani a kezelőfelületén.

Összegzés

Elmúlt már az a korszak, amikor a közértben kihelyezett darálóval kellett megőrölni a kávét. Azzal a kütyüvel, amivel előtte a mákot, a diót, mogyorót, meg az Isten tudja még mit (pl. ropit) daráltak...

Retro KÖZÉRT-es kávédaráló

Az igényes kávékedvelőknek profi Barista élményt tud adni, ha hajlandó egy kis (vagy kicsit többet) áldozni egy megfelelő minőségű kávédarálóra. Ezt nyújtja a Sage Smart Pro kávédaráló.

A kis kávéfogyasztású otthonba ideális választás lesz a Dualit kávéőrlő készülék. A De'longhi KG79 készüléke a költségtudatos felhasználók számára nyújt biztos megoldást, ha el akarunk rugaszkodni egy kicsit a hétköznapok világából.

Az összehasonlítás független szakértői vélemény és tényleges teszt alapján készült.